teleormaneanul.ro

Victor Drăgușin: “PNL continuă epurarea politică în școlile din Alexandria”

Must read

Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin acuză conducerea PNL Teleorman de ”epurare politică” în școlile din Alexandria, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Inspectoratul Școlar Județean urmează să schimbe din funcție directorii de școli ale căror contracte de management au expirat în această lună, cu toate că recomandarea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost aceea ca directorii actuali să fie menținuți în funcții, având în vedere că în curând vor fi demarate procedurile pentru organizarea concursului.

- Publicitate -

”Am fost înștiințat, de mai multe cadre didactice, că astăzi urmează să fie schimbați din funcție mai mulți directori din unitățile de învățământ. De ce? Pentru că așa vrea conducerea județeană a PNL, care acum ”face și desface” listele cu ”câștigători”. Pentru ei nu contează ce a decis ministrul Cîmpeanu și nici continuitatea pentru buna organizare a începutului de an școlar, nici performanțele celor pe care îi vor înlăturați, contează doar să mai rezolve din obligațiile politice”, transmite edilul municipiului Alexandria.

Victor Drăgușin îi avertizează, totodată, atât pe ministrul Sorin Cîmpeanu și pe inspectorul școlar general, cât și pe membrii din consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean că, dacă vor fi schimbați din funcție directorii de școli numai din considerente politice, pentru a face pe plac conducerii PNL Teleorman, nu va semna contractele de management administrativ financiar, în lipsa cărora nu pot fi asigurate finanțarea de bază și finanțarea complementară.

”Domnule ministru al educației, doamnă inspector școlar general, domnilor membri ai consiliului de administrație al ISJ, vă solicit ca până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea posturilor ce rămân vacante, prin expirarea mandatelor, să dați deoparte orgoliile și interesele politice pentru a nu bulversa din nou activitatea în unitățile de învățământ, așa cum s-a întâmplat la începutul acestui an, și să prelungiți mandatele actualilor directori, ale căror competențe au fost certificate, atât prin promovarea unui concurs organizat de Ministerul Educației, cât și prin rezultatele pe care aceștia le-au obținut de când sunt la conducerea acestor unități.

Vă comunic pe această cale, deși am făcut acest lucru și prin adrese oficiale, că în situația în care în mod arbitrar și cu un interes vădit politic o să încălcați recomandările Ministerului Educației de a acorda continuitate actualilor directori, nu voi semna contractele de management administrativ financiar, în lipsa cărora nu pot fi asigurate finanțarea de bază și finanțarea complementară.

Cu speranța că ”școlile nu sunt sedii de partid și actul educațional și viitorul tinerilor trebuie să ocupe primul loc”, aștept deciziile dumneavoastră în interesul și pentru susținerea educației! ”, a transmis Victor Drăgușin.

- Advertisement -

More articles

Latest article