teleormaneanul.ro

La Alexandria începe amenajarea parcului din zona Valahia – fosta unitate militară

Must read

Un parc modern, cu multiple funcțiuni, ce se va întinde pe o suprafață de două hectare va fi amenajat, în Alexandria, pe terenul fostei unități militare. Contractul de execuție a lucrărilor pentru obiectivul de investiții ,,Amenajare peisagistică parc fosta U.M. în Municipiul Alexandria” a fost semnat, joi, de primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, urmând ca în perioada următoare să fie predat amplasamentul în vederea demarării lucrărilor.

- Publicitate -

Potrivit proiectului, noul parc va avea în zona centrală o cortină digitală de apă, care se va comporta ca un panou de afisaj pentru informații precum ora, data, temperatura, dar pot fi proiectate și prezentări pentru susținerea de cursuri și seminarii, iar în jurul acesteia gradene în formă de cercuri concentrice dispuse la înălțimi diferite. De asemenea, adiacent vor fi amplasate sculpturi vegetale, spații pentru odihnă și relaxare, prevăzute cu mobilier urban, și un foișor circular din lemn.

Totodată, în zona de agrement vor fi amplasate: fântână arteziană circulabilă cu jocuri de apă (animație, sunet și lumină); mobilier (mese și scaune fixe pentru jocuri statice – șah, table); zonă pentru lectură, prevazută cu mobilier urban; bănci din lemn stratificat de diferite forme cu design organic; vele pentru umbrire; hamace.

Parcul va dispune și de două locuri de joacă pentru copii (2 – 6 ani și 6 – 12 ani), care vor fi despărțite de gard viu, astfel încât să se facă diferența dintre spații, fiind prevăzute totodată și cu banci pentru adulții care supraveghează copiii, dar și cu toalete ecologice.

Pe de altă parte, în zona pentru sport este propusă realizarea unui skatepark îngropat cu pereți, rampe și platforme din beton armat, realizarea unei platforme și montarea a două mese de ping-pong, realizarea unei platforme și montarea unui sistem pentru escaladă.

Parcul va mai dispune și de alei pietonale, piste pentru bicicliști, sistem Wi-Fi și sistem de supraveghere video a spațiilor amenajate.

Accesul în noul parc de care se vor putea bucura alexăndrenii și nu numai se va realiza prin patru puncte, respectiv două din Șoseaua Turnu Măgurele pe latura de nord-vest și două pe latura de sud-est.

Accesul pentru persoane cu dizabilități se va face prin rampe cu înclinație de maxim 5%, iar spațiul verde va fi accesibil pentru persoanele cu dizabilități prin toate cele patru puncte. Tot pentru persoanele cu dizabilități proiectul prevede căi de deplasare tactilo-vizuale-dale tactilo; plăcuţele şi indicatoarele pentru accesibilizare prin marcare tactilă pentru nevăzători şi ambliopi – placuțe Braille; elemente de informare acustică – clopoței de vânt.

Proiectul este derulat prin Axa Prioritară 4, Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4.2 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului, Obiectiv Specific: Reconversia și refuncționalizarea terenurilor si suprafețelor dregradate, vacante sau neutilizate din municipiile reședință de județ.

De amenajarea parcului se va ocupa Ro-Verde Landscaping SRL, termenul de execuție fiind de un an de zile de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor. Noul parc va fi realizat din bani europeni, iar valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 1.853.641,08 Euro.

- Advertisement -

More articles

Latest article