teleormaneanul.ro

Unitate modulară suport COVID pentru Spitalul Județan Alexandria

Must read

Spitalul Județean de Urgență Alexandria va avea un spital modular în care vor fi tratați pacienții confirmați cu COVID-19, fiind rezolvată astfel problema care apare în cazul persoanelor cu rezultat pozitiv la testul privind infecția cu noul coronavirus și care necesită tratament de specialitate, dar care nu puteau fi tratați în cea mai mare unitate medicală din județ, care este spital non-COVID. De asemenea, se are în vedere izolarea persoanelor suspecte/ confirmate cu COVID-19 de pacienții non-COVID ai Spitalului Județean, fiind eliminat astfel riscul de infectare a acestora.

- Publicitate -

Pe de altă parte, unitatea modulară poate fi folosită și în perioada post-COVID, ca spațiu de izolare sau triaj în cazul unei alte epidemii ori situații de urgență.

În cadrul unei conferințe de presă la care au luat parte managerul Spitalului Județean, dr. Alexandru Dobre, directorul medical, dr. Cristina Marcovici, managerul de implementare a proiectului, dr. Adrian Radu, și directorul de îngriji medicale, as. Violeta Goicu, președintele Consiliului Județean Adrian Gâdea a vorbit despre ce anume presupune proiectul a cărui implementare se va întinde pe o perioadă de 15 luni, la finalul cărora cea mai mare unitate medicală de județ va dispune de o unitate modulară cu 15 paturi, dedicată suspecților/ pacienților confirmați cu COVID-19.

Spitalul modular ce va avea o suprafață construită de 1.631 mp, va dispune de modul dedicat specialităților chirurgicale, modul pentru specialități de oncologie, gastroenterologie, boli interne, pediatrie, neurologie, precum și de modul ATI. În total este vorba despre 15 paturi (triaj/ izolare suspecți COVID), dintre care 6 paturi ATI complete, potrivit proiectului, iar noua unitate medicală ce va fi construită în curtea Spitalului Județean de Urgență ar trebui să fie gata până în luna decembrie a anului viitor. Spitalul modular va mai dispune și de containere de birou (rezerve pacienți, spații de așteptare, post de lucru pentru asistentele medciale, sală de tratamente/pansamente, cabinet de consultații medicale, grupuri sanitare etc. Unitatea medicală va fi conectată la rețeaua electrică, de apă și canalizare a Spitalului Județean, precum și la servicile de telefonie și internet ale acestuia.

Contractul de finanțatre pentru construirea noii unități medicale a fost semnat de  Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare) și Spitalul Județean de Urgență (în calitate de beneficiar al finanțării) și are o valoare de 15.000.975,56 lei din care 14.604.027,07 lei finanțare nerambursabilă și 396.949,49 lei din bugetul propriu al Spitalului Județean Alexandria. Acestor sume se adaugă 4.817.000 lei, bani de la Consiliul Județean, pentru dotarea cu echipamente medicaler și nemedicale, potrivit datelor transmise.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article