teleormaneanul.ro

Trei noi contracte de finanțare prin PNRR, semnate pentru Alexandria

Must read

Trei noi contracte de finanțare, respectiv cele pentru reabilitarea termică a Grădiniței nr. 8 din municipiul Alexandria, a Liceului Teoretic “Constantin Noica” și construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri, au fost semnate, săptămâna trecută, de viceprimarul Alexandriei Augustin Ioan, în calitate de reprezentant împuternicit al Primăriei Alexandria, și ministrul Cseke Attila, reprezentantul legal al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, transmit reprezentanții municipalității. Potrivit sursei citate, cele trei contracte primesc finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – VALUL RENOVĂRII, dar și Componenta 10 – FONDUL LOCAL.

- Publicitate -

Astfel, ”Construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri, în Municipiul Alexandria” este o investiție ce presupune construirea a 29 blocuri de locuințe, urmând proiectul tip M.D.L.P.A., cu regim de înălțime P+1E+M, a câte 6 apartamente/ bloc, având o suprafață totală desfășurată de 462,24 metri pătrați, în care vor locui în medie 12 persoane/ bloc (tineri aparținând categoriilor defavorizate, aflați în risc de sărăcie și de marginalizare), iar valoarea totală a proiectului se ridică la 62.349.985 lei.

De asemenea, proiectul ”Reabilitare termică clădire Liceul Teoretic Constantin Noica” se ridică la o valoare totală de de 5.923.154 lei și presupune următoarele lucrări: lucrări de anvelopare a clădirii liceului; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu una eficientă energetic; lucrări de instalare/reabilitare și modernizare a instalațiilor de încălzire, apă caldă și consum, ventilație, iluminat.

Pe de altă parte, proiectul “Reabilitare termică clădire Grădinița nr. 8”, cu o valoare totală de 1.891.904 lei, presupune următoarele lucrări: lucrări de anvelopare a clădirii grădiniței; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu una eficientă energetic; lucrări de instalare/ reabilitare și modernizare a instalațiilor de încălzire, apă caldă și consum, ventilație, iluminat.

Termenul limită prevăzut pentru implementarea celor trei proiecte este data de 30.06.2026.

- Advertisement -

More articles

Latest article