teleormaneanul.ro

Sesiuni de instruire a polițiștilor și jandarmilor pentru acordarea primului ajutor

Must read

O serie de sesiuni de pregătire a personalului din cadrul MAI, privind acordarea primului ajutor de bază, sunt derulate în această perioadă la nivel național. În județ, aproximativ 550 de polițiști și jandarmi vor participa la activitățile de pregătire privind acordarea primului ajutor de bază, ținute de coordonatorul SMURD Teleorman și de un paramedic.

- Publicitate -

Acestea constau în pregătirea atât teoretică, cât și practică, fiind exersate manevrele de resuscitare în caz de stop cardiorespirator, dezobstrucția căilor respiratorii, poziția laterală de siguranță și leziunile ușoare (hematoame, echimoze, entorse, luxații).

„Cunoașterea procedurilor de prim ajutor este foarte importantă și poate face diferența dintre viață și moarte, atunci când primele echipaje care ajung la fața locului unui eveniment (Poliție și Jandarmi), pot ajuta victimele dacă au cunoștințele necesare”, transmit reprezentanții ISU Teleorman.

Activitățile fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind angajații Inspectoratelor de Poliție și Jandarmi.

- Advertisement -

More articles

Latest article