teleormaneanul.ro

Campanie de testare gratuită a hepatitelor virale B și C, în județul Teleorman

Must read

Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Asociația Română ANTI-SIDA, implementează în perioada august 2020- noiembrie 2023, proiectul LIVE(RO)2-SUD – Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor cu virusurile hepatice B/D și C, prin care vor fi testate 120.000 de persoane pentru depistarea infecțiilor cu virusuri hepatice B/D și C.

- Publicitate -

Până acum au fost derulate campanii de testare în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Dolj, Olt şi Mehedinti, acestea au o durată de şase luni, iar testarea se realizează în cabinetele medicilor de familie afiliaţi.

La nivelul județului, lansarea Campaniei de testare este programată pentru ziua de marți, 20 septembrie, printr-o conferință de presă la care vor lua parte Adrian Gâdea – președinte CJ Teleorman, managerul de proiect – prof. dr. Liliana Gheorghe de la Institutul Clinic Fundeni, coordonatorul național al Grupului GastRO, Societatea Națională de Medicina Familiei – dr. Mihaela Udrescu, coordonatorul medicilor de familie familie LIVE(RO)2-SUD Teleorman – dr. Liliana Catrinoiu, coordonatorul de proiect ARAS – Liliana Velica, președinte APAH-RO/specialist comunicare LIVE(RO)2-SUD – Marinela Debu.

De asemenea, vor participa și reprezentanți ai medicilor de familie și specialiști din cadrul unităților medicale și instituțiilor sanitare din județ, alături de echipele de medici gastroenterologi din cadrul Institutului Clinic Fundeni și Spitalului Universitar de Urgență București.

Obiectivul general al proiectului este furnizarea de servicii medicale de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și directionare către tratament al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatitice B/D și C din regiunile de dezvoltare Sud Muntenia și Sud-Vest Oltenia.

- Advertisement -

More articles

Latest article