teleormaneanul.ro

Investiții în secțiile dermato-venerice și oncologie ale Spitalului Județean

Must read

Cu unanimitate de voturi, consilierii județeni au adoptat, în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean proiectul de hotărâre privind depunerea proiectului pentru creșterea eficienței energetice a secțiilor exterioare dermato-venerice și oncologice, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alexandria.

- Publicitate -

Potrivit actului administrativ, din fonduri europene nerambursabile, bugetul local și alte surse legal constituite, investiția își propune să renoveze integral clădirea în care funcționează secțiile exterioare dermato-venerice și oncologie ale Spitalului Județean de Urgență (eficiență energetică și consolidare seismică), astfel încât să fie asigurate: circuite funcționale, căi de acces separate pentru cele două compartimente, circuite funcționale pentru personal și pacienți, spații de depozitare și vestiare, refacerea instalațiilor, anveloparea cu termosistem, refacerea acoperișului, dotarea cu mobilier și aparatură medicală.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 5.364.334,12 lei +TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni calendaristice

“Compartimentele Dermato-venerice și Oncologie își desfășoată activitatea în clădirea existentă, de tip pavilionară, construită în jurul anului 1950. (…) Modernizarea este motivată de cerințele impuse de comunitatea din zonă și de faptul că în această clădire nu se pot desfășura activitățile în condiții optime de igiență și siguranță, acestea ducând la concluzia că aprobarea acestei investiții este total favorabilă și vine în sprijinul cetățenilor din localitate. Investiția propusă vizează crearea premiselor necesare pentru asigurarea populației cu servicii esențiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice și sociale prin îmbunătățirea serviciilor și calitătii vieții. Investiția are ca scop îmbunătățirea calității și ridicarea acestor servicii la standarde europene. Elementele structural componente ale clădirii prezintă degradări semnificative și din cauza acțiunii seismelor repetate suportate în cei aproximativ 70 de ani de exploatare. Deși clădirea a fost afectată, aceasta nu a fost consolidată. În decursul timpului, au fost executate doar lucrări de întreținere și reparații curente. De asemenea, clădirea nu este compartimentată conform standardelor actuale de funcționare și autorizare din domeniul medical”, se arată în raportul privind necesitatea și oportunitatea investiției.

- Advertisement -

More articles

Latest article