teleormaneanul.ro

Se reia competiția “Școala Europeană”

Must read

După doi ani de pauză impusă de pandemia de COVID-19, Ministerul Educaţiei reia competiţia pentru obținerea certificatului „Şcoală Europeană” în anul şcolar 2021 – 2022, au anunțat, miercuri, reprezentanții ministerului. Aflată la a 17-a ediție, competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

- Publicitate -

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, perioadă după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. De menționat ar fi că, în condițiile întreruperii din perioada 2020 – 2021, valabilitatea certificatelor „Școală Europeană” obținute de unitățile de învățământ la edițiile din 2017, 2018 și 2019 este de cinci ani.

Competiția „Școală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului avut de activitățile derulate în cadrul proiectelor europene asupra dezvoltării profesionale, a culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Potrivit calendarului, până pe data de 20 aprilie 2022 (data poştei) pot fi trimise candidaturile – prin poştă – pe adresa Inspectoratului Școlar Județean Dolj (Inspectoratul Școlar Județean Dolj, str. Ion Maiorescu, nr. 6, Craiova, cod poștal 200760, cu menţiunea “Pentru Competiţia Națională Şcoală Europeană, ediția 2022”).

În perioada 2 – 7 mai 2022 va avea loc, evaluarea candidaturilor urmaând ca în luna iunie să fie acordate certificatele, într-un cadru festiv.

În ceea ce privește dosarul de candidatură, acesta va conţine: formularul-tip de candidatură și avizul I.S.J./I.S.M.B. de participare la Competiția Națională „Școală Europeană, disponibile aici , un portofoliu ilustrativ, copii ale proiectului de dezvoltare instituţională şi planurilor manageriale anuale din perioada sept. 2019 – iulie 2022.

- Advertisement -

More articles

Latest article