teleormaneanul.ro

Intervenție dificilă a pompierilor la Crevenicu – 15 tone de baloți de lucernă s-au făcut scrum, flăcările au fost stinse după aproape cinci ore

Must read

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, au intervenit, în ultimele două zile, la 79 de evenimente, dintre acestea 14 fiind incendii, au transmis reprezentanții ISU Teleorman. Potrivit sursei citate, din totalul incendiilor, unul a izbucnit la o locuință din localitatea Măldăieni, unul la un depozit de furaje din localitatea Crevenicu, un incediu autoturism în municipiul Turnu Măgurele și alte 11 incendii de vegetație uscată pe raza localităților Crevenicu, Beuca, Târnava, Zimnicea, Necșești, Drăgănești Vlașca, Poeni, Vătași, Dulceanca, Merenii de Sus și Ciolănești Deal.

- Publicitate -

La Măldaieni, în cursul serii de marți, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede au fost anunțați de faptul că la locuința unei persoane din localitate se manifestă un incendiu. Ajunși la fața locului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pompierii au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, reușind să salveze bunuri de peste 60.000 de lei. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 4.000 de lei. Din primele verificări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din vina coșului de fum, neprotejat termic față de materialele combustibile.

În localitatea Crevenicu, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la un depozit de furaje aflat în preajma unui adăpost de animale, în care se aflau aproximativ 200 de oi. În acest caz, incendiul a fost stins în limitele găsite după aproape cinci ore cu ajutorul a trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autocisternă și două motopompe. Intervenția a fost dificilă din cauza cantității mari de materiale ușor combustibile, a fumului dens și a lipsei surselor de apă, alimentarea autospecialelor de intervenție realizându-se în navetă de la râul Glavacioc, aflat la o distanță de circa un km. Au ars peste 15 tone de baloți lucernă, 20 de anvelope auto de camion și 100 de căpriori din lemn.

Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la suma de 85.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 100.000 de lei. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost focul deschis, lăsat nesupravegheat, în apropierea depozitului de furaje.

- Advertisement -

More articles

Latest article