teleormaneanul.ro

În Teleorman, APIA a primit deja peste 2.500 de Cereri Unice de Plată

Must read

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că, în perioada 1 – 22 martie, au fost depuse 215.378 cereri de plată pentru o suprafață de 1.093.251,12 ha. La nivelul județului Teleorman, au fost depuse 2.516 cereri pentru o suprafață realizată de 24.691,31 ha, potrivit sursei citate.

- Publicitate -

Completarea Cererilor unice de plată se realizează accesând site-ul APIA www.apia.org.ro, respectiv link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat prin butonul Asistență.

APIA reamintește fermierilor că se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafețe de teren în diferite localități sau județe. De asemenea, începând din acest an fermierii pot semna cererea de plată folosind semnătura electronică.

Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată și modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificat de înregistrare la ONRC/ certificat de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, către Centrele județene și locale ale APIA de care aparțin fermierii.

Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, hărțile și listele cu UAT-urile eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate pe site-ul Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură.

În conformitate cu prevederile OMADR nr.46/25.02.2022 privind aprobarea formularului – tip al cererii unice de plată pentru anul 2022, Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 16 mai 2022.

- Advertisement -

More articles

Latest article