teleormaneanul.ro

Primele rezultate la Evaluarea Națională, publicate pe 28 iunie până la ora 14.00

Must read

Absolvenții de clasa a VIII-a din Teleorman termină, mâine, odată cu proba la Matematică, Evaluarea Națională, însă de emoții vor scăpa pe 28 iunie, când se vor afișa, potrivit calendarului, rezultatele inițiale. Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul este disponibil pe durata probelor scrise (19 – 22 iunie, între orele 8:00 – 16:00).

- Publicitate -

Ulterior, pentru cei nemulțumiți reprezentanții Ministerului Educației anunță că aceștia pot contestațiile la centrele de examen sau le pot transmite prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Potrivit calendarului aprobat, rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie, iar comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article