teleormaneanul.ro

26 de voluntari se pregătesc să devină „Salvatori din pasiune”

Must read

26 de voluntari teleormăneni, înscriși în cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune”, derulat de ISU Teleorman, parcurg, în această perioadă, a doua etapă de pregătire cu scopul de a deveni adevărați „salvatori” ai comunității din care fac parte.

- Publicitate -

Pe timpul cursurilor, ei își vor însuși atât noțiunile teoretice de bază, cât și deprinderile practice privind acordarea primului ajutor, programul elaborat în acest sens de formatorii SMURD Teleorman fiind unul foarte solicitant, dar și interesant pentru cei care vor să fie pregătiți să salveze viețile semenilor.

Printre principalele teme propuse spre a fi desfășurate în etapa a doua se regăsesc noțiuni de anatomie și fiziologie a căilor aeriene și aparatului circulator, anatomia topografică, anatomia și fiziologia aparatului locomotor, lanțul supraviețuirii, suportul vital de bază la adult, suportul vital de bază la copil, sugar și nou-născut, situații speciale în resuscitarea cardio-pulmonară, recunoașterea și tratarea dezobstrucției căilor respiratorii la adult, copil, sugar și nou-născut, traumatismele părților moi, victima cu eviscerație, traumatisme osteo-articulare, arsuri, conduita de urgență în accidentele de motocicletă și mașină, defibrilarea semiautomată și resuscitarea cardio-pulmonară în echipă cu echipament specific.

După parcurgerea acestei perioade de pregătire, cei 26 de participanți vor fi testați atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, urmând a se elibera o diplomă de absolvire necesară în desfășurarea activităților de voluntariat în cadrul ISU Teleorman. Aceștia vor putea participa la intervenții în funcție de competențele dobândite, în cadrul echipajelor de prim ajutor calificat sau în cadrul altor echipaje de intervenție în situații de urgență.

Programul de voluntariat „Salvator din pasiune”, derulat la nivelul județului Teleorman de către pompierii militari profesioniști, reprezintă o oportunitate pentru tinerii teleormăneni de a-și însuși cunoștințele și forma deprinderile necesare acordării primului ajutor, de a fi un sprijin real cetățenilor aflați în dificultate, în situații de urgență.

Cei interesați de programul de voluntariat pot obține informații de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, cu tel. 0247/311113, int. 27111.

- Advertisement -

More articles

Latest article