teleormaneanul.ro

Primar din județ, acuzat de abuz în serviciu – Edilul susține că în spatele problemelor sale stă un fost consilier personal

Must read

Ilie Calotă, primarul comunei Balaci, s-a ales cu o plângere penală pentru abuz în serviciu, în prezent fiind făcute cercetări de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Teleorman. Potrivit unor surse, o angajată a Primăriei ar fi cea care a decis să-l dea pe primar pe mâna anchetatorilor.

- Publicitate -

“A fost formulată o plângere pentru abuz în serviciu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, care a fost înaintată pentru cercetare Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Sunt cercetate toate aspectele semnalate în acea plângere formulată de către o persoană. Nu putem da informații cu privire la calitatea persoanelor implicate”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Teleorman.

În schimb, primarul de la Balaci spune că nu este la curent cu o astfel de plângere penală împotriva sa.

“Nu știu despre ce este vorba, văd că dumneavoastră îmi spuneți. Nu știu despre ce e vorba, când aflu vă spun. (…) Eu știu că o angajată a primăriei este în concediu medical, atât știu. Dar când aflu despre ce este vorba mă sunați și vă spun”, a spus Ilie Calotă referiror la subiect.

Cu toate acestea, edilul îl acuză pe un fost consiler personal despre faptul că și-ar ocupa timpul să-i pună bețe în roate.

“Așa se ocupă un domn de pe-aici, l-am avut consilier personal angajat…cu asta se ocupă. E fugărit de prin județul Alba, vine la pachet cu foarte multe datorii, de ordinul miliardelor, și cu asta se ocupă, să strângă bani probabil, să-și…El își joacă rolul lui” , a mai spus Ilie Calotă.

De altfel, aceasta nu este singura problema cu legea pe care o are primarul Ilie Calotă. Bărbatul s-a ales și cu un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, după ce la sfârșitul lunii octombrie s-a urcat băut la volanul mașinii și a provocat un accident rutier.

“Se fac cercetări, acolo e o plângere pentru tentativă de omor, e un grup infracțional creat (…) să cumpere un jaf de mașină, să plătească pe cineva din București și să mă scoată din circuit. Sunt aspecte cercetate de poliție și nu pot eu să comentez acum”, a precizat primarul de la Balaci referitor la subiect.

La alegerile locale de anul trecut, Ilie Calotă a câștigat mandatul de primar al localității cu sprijinul PNL.

- Advertisement -

More articles

Latest article