Guvernul condus de Florin Cîțu a adoptat, în ședința de luni, două hotărâri care vizează județul Teleorman și despre care se tot discută, de ceva timp, respectiv cea de eliberare a Nicoletei Voicu din funcția de subprefect și cea de numire, în locul acesteia, pentru Florin Tăbărana. Iar zicala conform căreia “nu este pentru cine se potrivește, este pentru cine se nimerește” se aplică de minune în cazul celor două personaje menționate – Nicoleta Voicu și Florin Tăbărana.
Inițial, cel din urmă ar fi trebuit să fie adus de la Primăria Moșteni la Prefectura Teleorman pentru a ocupa funcția de secretar general, pentru ca Vică Tăbărana, unul dintre cei mai vechi și mai vocali primari ai PNL, să primească o funcție la fel de bună ca cea ratată la Casa de Sănătate, tot printr-un om de-ai săi, respectiv Ionică Mândreanu. De altfel, conducerea liberală a confirmat, cu ceva timp în urmă, că Florin Tăbărana este varianta oficială pentru funcția de secretar general, pe care liberalii teleormăneni au înaintat-o premierului Florin Cîțu. Din motive să zicem, obiective, numirea lui Florin Tăbărana în funcția de secretar general al Prefecturii Teleorman nu s-a realizat în cele din urmă, iar Vică Tăbărana s-a văzut nevoit să renunțe și la cea de-a doua funcție promisă. Pentru simplul fapt că nu a furnizat omul care să îndeplinească criteriile.
Despre Nicoleta Voicu, fina fostului prefect de Teleorman Teodor Nițulescu, nora fostului șef al Direcției de Asistență Socială Alexandria Nini Voicu și soția șefului Inspectoratului Județean de Stat în Construcții Nicușor Voicu, se știe că și-a dorit funcția de secretar general, încă de la înființarea acesteia. Tot din motive, să zicem obiective, s-a mulțumit cu cea de subprefect de Teleorman.
În cele din urmă, se pare că Nicoleta Voicu își vede visul cu ochii, iar numirea acesteia în funcția de secretar general al Prefecturii este o chestiune de zile. Și se lămurește, astfel, și de ce a ales aceasta să rămână apolitică, cu toate că este mai mult decât cunoscută afinitatea sa pentru partidul aflat la guvernare.