teleormaneanul.ro

„Elevii defavorizați” au început școala fără ajutoarele de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte

Cererile se depun până pe 10 septembrie, banii vor fi virați ulterior

Must read

Peste 300.000 de copii – preșcolari și elevi, din familii defavorizate vor primi ajutoare în valoare de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte, în acest an școlar, anunță reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene. Potrivit sursei citate, sprijinul, acordat recurent începând cu anul școlar 2021-2022, se oferă pe suport electronic (card), iar pentru elevii care au primit deja cardul, ajutorul pentru haine și rechizite va fi virat în cursul acestei luni, urmând ca, în cursul lunii octombrie, să fie distribuite și încărcate cardurile pentru noii beneficiari. Până la ora transmiterii știrii, au fost identificați elevi eligibili în 10.115 unități de învățământ din țară, anunță reprezentanții ministerului.

- Publicitate -

„Continuăm programul de sprijin adresat copiilor din categorii vulnerabile, prin care acordăm la începutul anului școlar un ajutor de 500 de lei pentru achiziționare de rechizite și haine, iar anul acesta numărul beneficiarilor este în creștere. După cum știm, în România rata abandonului școlar este cea mai mare din Uniunea Europeană, iar fondurile europene pot susține programe pentru a reduce acest fenomen care afectează mai ales copiii din mediile defavorizate. Împreună cu Ministerul Educației, facem toate eforturile ca elevii incluși în program să poată beneficia de acest ajutor încă din prima lună de școală”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

Potrivit legii, de tichetul de 500 de lei vor beneficia:

  • Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);
  • Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Stimulentul educațional se acordă, la cererea unuia dintre părinții elevului, înregistrată până la data de 10 septembrie la unitatea de învățământ la care elevul este înscris. Cererea, semnată de părintele care a depus cererea la începutul programului, trebuie însoțită de adeverința de venit aferentă lunii iulie 2022, condiție necesară inclusiv pentru elevii pentru care au fost deja emise cardurile.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate numai la unitățile cu care emitenții cardurilor au contracte de afiliere.

În anul școlar precedent, bugetul alocat Schemei naționale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați prevăzută de OUG nr. 133/2020 a fost de 122 milioane de lei, pentru 245.000 elevi din familii defavorizate.

- Advertisement -

More articles

Latest article