teleormaneanul.ro

Tabăra de comunicare și abilități practice pentru voluntari EUROPE DIRECT a continuat la final de săptămână

Must read

Începută în ultima zi calendaristică de vară, tabăra de comunicare și abilități practice pentru voluntari EUROPE DIRECT a continuat, duminică, cu o reprezentație de teatru forum pentru o femeie originară din China, vorbitoare de limba română și cu un doctorat în opera marelui scriitor teleormănean Marin Preda. Cu toate că aveau programată vizitarea unor monumente istorice și obiective turistice din Mangalia și Venus, voluntarii au ales să-și petreacă o bună parte din zi alături de femeia, stabilită de mai mulți ani în România cu familia, care nu a putut participa la spectacolul cu tema „Planul ecologic european – Gata să acționăm pentru natură!”, prezentat de voluntari ED Teleorman, în cadrul campaniei „Stă în puterea ta să schimbi ceva”, în data de 2 septembrie, la Grădina de Vară Cinemascop.

- Publicitate -

Alături de tinerii voluntari a fost, duminică, la Eforie Sud, și administratorul public al municipiului Roșiori de Vede – Adelina Sfăt, care, după reprezentație, “i-a invitat în oraș pe copii, la un pahar…de vorbă și multe bunătăți”.

“Vorbitoare de limba română, de altfel având un doctorat în opera marelui scriitor teleormănean Marin Preda, doamna Yan Su a fost impresionată de interpretarea tinerilor noștri artiști, dar mai ales de faptul că sunt interesați de subiecte legate de protejarea mediului înconjurător, deși sunt doar niște copii. A urmat un schimb cultural despre China și România, dar și despre cum putem să acționăm și ne comportăm pentru a reduce poluarea Planetei Albastre.

Voluntarii ED Teleorman au mai avut alături un alt susținător înfocat, care a venit special de la Roșiori de Vede să-i vadă pe tinerii noștri europeni. Este vorba despre administratorul public al municipiului nostru, Adelina Sfăt, de altfel voluntar adult în cadrul centrului ED Teleorman. După cele două reprezentații și înainte să pornească la drum spre casă, Adelina i-a invitat în oraș pe copii, la un pahar … de vorbă și multe bunătăți! Mulțumim frumos, Adelina! Ne bucurăm că ne ești alături în demersurile noastre europene! O nouă zi în care am înțeles că oricât am fi de diverși, suntem extrem de uniți în cauzele pe care le susținem!”, au transmis reprezentanții EUROPE DIRECT Teleorman.

Tabăra de comunicare și abilități practice pentru voluntari EUROPE DIRECT este un proiect derulat de centrele ED Teleorman și ED Târgoviște, în parteneriat cu Asociația Forumul Artelor Vizuale.

- Advertisement -

More articles

Latest article