teleormaneanul.ro

Au fost publicate rezultatele la definitivat – 3.10 a fost cea mai mică notă la proba scrisă; doi candidați au luat nota maximă

Must read

Rezultatele pentru examenul de Definitivat 2022 au fost publicate, miercuri, de Ministerul Educației, atât la centrele de examen, cât și pe definitivat.edu.ro și pe site-urile inspectoratelor școlare.

- Publicitate -

Rezultatele candidaților din Teleorman pot fi consultate pe pagina de internet a Inspectoratului Școlar Județean, la http://www.isjtr.ro/mat/definitivat/REZULTATE_INITIALE_DEF_2022.pdf

La nivel național, potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, rata de promovare din sesiunea 2022 (medii mai mari sau egale cu 8), este 70,8%, în scădere față de 72,9% în 2021. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea contestațiilor la proba scrisă, 5.136 de candidați cu medii între 8 și 10. În Teleorman, 29 de candidați din cei 51 înscriși au medii egale sau mai mari decât 8, potrivit datelor făcute publice.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. De asemenea, nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Metodologia de examen prevede că trebuie îndeplinite cumulativ o serie de condiții, respectiv: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an; calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”; media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

La proba scrisă, la nivelul județului Teleorman, din cei 51 de candidați înscriși, șapte nu au reușit să obțină nota 5 la proba scrisă, iar cel mai slab rezultat a fost o notă de 3.10. La polul opus, doi candidați au reușit să obțină nota maximă, iar alți cinci candidați au note cuprinse între 9 și 9.99.

Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022, a avut loc miercuri, 20 iulie.

Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 și 28 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august.

- Advertisement -

More articles

Latest article