teleormaneanul.ro

Mașinile grele, restricționate pe drumurile naționale din Teleorman din cauza caniculei

Must read

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță restricții de circulație pentru mașinile de mare tonaj, ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură persistent.

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, miercuri, 27 iulie, în intervalul orar 12:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național din județele Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.

În schimb, pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR S.A. traficul se va desfășura în condiții normale, transmit reprezentanții CNAIR.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Fac excepție de la aceste restricții mai multe categorii de transporturi, între care cele de persoane, de animale vii, carburanți, echipamente de prim ajutor, produse perisabile și apă îmbuteliată, vehiculele de intervenție sau cele care distribuie apă și hrană în zonele calamitate, transporturi poștale sau funerare.

- Advertisement -

More articles

Latest article