teleormaneanul.ro

Alexandria – Documentele pentru obținerea ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece pot fi depuse în perioada 3-14 octombrie

Must read

Ajutorul pentru încălzirea locuinței și/sau suplimentul pentru energie, pentru perioada sezonului rece noiembrie 2022 – martie 2023 se acordă pe baza cererii și declarației pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistență socială, iar documentele pot fi depuse în perioada 3-14 octombrie, transmite Primăria Alexandria.

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, atât cererile, cât și declarațiile pe propria răspundere vor fi însoțite de acte doveditoare care atestă componența familiei, veniturile nete realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii, acte doveditoare privind locuința sau bunurile deținute de aceștia, inclusiv în alte unitati administrativ-teritoriale, precum și alte acte, după caz.

Potrivit legii, pentru sezonul rece noiembrie 2022 – martie 2023, se acordă ajutoare lunare pentru încalzirea locuinței cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi și/sau petrolieri.

De asemenea, începând cu luna noiembrie 2022, familiile și persoanele singure mai pot beneficia și de suplimentul pentru energie, acordat în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate.

Pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței și de suplimentul pentru energie familiile al căror venit net mediu lunar/membru de familie este cuprins între 0 – 1.386 lei sau persoanele singure al căror venit net mediu lunar este cuprins între  0 – 2.053 lei.

Formularele tipizate, reprezentând cererea și declarația pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistență socială, vor fi puse la dispoziția persoanelor interesate la sediul Direcției de Asistență Socială din str. Dunarii, nr. 139, iar perioada de depunere în prima etapă este cuprinsă în intervalul 3-14 octombrie 2022.

Pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinței, persoanele interesate pot depune documentele și pe parcursul sezonului rece, beneficiind de acest ajutor începând cu luna depunerii cererii pentru acele persoane care depun documentele până la data de 20 a lunii respective, și începând cu luna următoare pentru acele persoane care depun documentele după data de 20 a lunii respective.

Informații suplimentare pot fi obținute la sediul D.A.S. Alexandria, str. Dunării, nr. 139, la telefon 0247317732, int. 159, int. 112 sau pe pagina de web a instituției https://www.dgasalexandria.ro.

- Advertisement -

More articles

Latest article