teleormaneanul.ro

Ziua produselor agroalimentare românești, organizată la Peretu

Must read

Localitatea Peretu a găzduit ediția din acest an a evenimentului prilejuit de Ziua produselor agroalimentare românești, iar potrivit reprezentanților Direcției pentru Agricultură Județeană Teleorman, “toți cei prezenți s-au bucurat de produse agroalimentare românești deosebite și de calitate, iar vizitatorii au putut sa deguste din produsele naturale tradiționale”.

- Publicitate -

De asemenea, potrivit reprezentanților Direcției Agricole, instituție care a și organizat evenimentul, atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de artiști și ansambluri locale din Teleorman.

Proiectul de lege privind instituirea zilei de 10 octombrie ca Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost inițiat în anul 2017, de un grup de opt parlamentari, între care deputatul Calotă Florică Ică, iar în expunerea de motive a proiectului de act normativ inițiatorii precizau că “prin instituirea acestei zile se doreşte încurajarea producţiei agricole naţionale pentru consumatorii români, precum şi pentru cei ce deţin spaţii de vânzare (comercianţi), producătorul urmând să prezinte, cu prilejul acestei zile, produse autohtone de calitate. În expunerea de motive, se mai arată că se doreşte, totodată, îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare autohtone şi de produse tradiţionale”

La 2 mai 2017, propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, şi la 13 iunie 2017, de Camera Deputaţilor, aceasta având rol decizional.

Potrivit legii, prin produs agroalimentar românesc se înțelege „produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi are inscripţionat pe etichetă drapelul României”.

- Advertisement -

More articles

Latest article