teleormaneanul.ro

Val de solicitări pentru viroze la Ambulanță – 68 de cazuri în weekend, dintre care la 36 copii

Must read

Virozele fac ravagii și la nivelul județului, iar copiii sunt ținta preferată, arată cifrele oficiale. Echipajele Serviciului de Ambulanță au intervenit, numai la finalul  săptămânii trecute, la 68 de cazuri de viroză, dintre acestea 36 fiind la copii, se arată într-un raport întocmit de conducerea instituției.

- Publicitate -

România se confruntă cu două crize medicale simultan – de gripă și de coronavirus. De menționar ar fi că sunt pacienți care au fost deja confirmați pozitiv pentru ambele boli, existând și un nume pentru astfel de cazuri: flurona.

Mai mult, luni elevii au revenit în bănci, după vacanța de iarnă, în timp ce în care în România a fost decretată alerta de epidemie de gripă. Se recomandă purtarea măștii, iar cei cu simptome ar trebui să evite expunerea în colectivitate.  Potrivit recomandărilor transmise de autorități, părinții și profesorii sunt cei care trebuie să facă triajul epidemiologic.

La nivelul județului Teleorman există patru centre de evaluare a virozelor respiratorii, potrivit DSP Teleorman, iar acestea sunt organizate la Spitalul Județean de Urgență Alexandria, Spitalul Municipal Turnu Măgurele, Spitalul Orășenesc Videle și Spitalul Caritas Roșiori de Vede.

- Advertisement -

More articles

Latest article