teleormaneanul.ro

Vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 12 ani ar putea începe în a doua jumătate a lunii

Must read

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe după recepționarea dozelor necesare, cel mai probabil undeva în a doua jumătate a acestei luni, potrivit datelor oficiale transmise, joi, de CNCAV.

- Publicitate -

În acest sens, platforma de programare a fost actualizată de către STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale și se vor putea efectua programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, după ce vaccinul va fi disponibil la nivel național.

Potrivit datelor oficiale, vaccinarea se poate efectua atât în centrele de vaccinare stabilite, cât și în cabinetele medicilor de familie, iar ca și în cazul celorlalte grupe de vârstă, vaccinul se administrează sub formă de două doze, intramuscular, la un interval de 21 de zile.

Doza de Comirnaty (Pfizer) este însă mai mică la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani decât cea utilizată la persoanele cu vârsta de peste 12 ani (10 µg comparativ cu 30 µg).

Prezentarea la vaccinare se poate face direct în centru, fără programare, sau cu programare prin platformă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ și Call Center – 021 414 44 25.

Autoritățile precizează că riscul de miocardită la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani este unul extrem de scăzut, fiind mult sub cel observat pentru categoria 12-17 ani.

„Doar 12 cazuri de miocardită au fost înregistrate la 8.7 milioane de doze administrate în SUA la această categorie de vârstă. La băieți, după doza 1 nu a fost înregistrat niciun caz, iar după doza 2 au fost înregistrate 4.3 cazuri la 1 milion de doze administrate, rata bazală de miocardită în populația nevaccinată fiind de 0.2 – 1.9 cazuri la un milion de persoane în interval de 7 zile. Detalii: https://bit.ly/CDC-5-11”, a transmis, joi, CNCAV.

Mai multe informații despre recomandarea EMA privind vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani pot fi găsite accesând următorul link: https://bit.ly/3HAitfC.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article