teleormaneanul.ro

Școlile eligibile pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) pot trimite intențiile de participare până pe 17 ianuarie

Must read

Ministerul Educației a transmis, vineri, că instituțiile de învățământ eligibile pentru accesarea de granturi în cadrul Programulului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) pot trimite intenția de participare până pe data de 17 ianuarie, iar declarațiile de intenție pot fi încărcate utilizând acest link de înscriere.

- Publicitate -

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) inițiat de Ministerul Educației face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro – componenta PNRR nerambursabilă.

Programul vizează implementarea MATE prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, interveneție și compensare pentru a crește participarea școlară”.

De menționat ar fi că sunt acceptate declarații de intenție și din partea unităților de învățământ care nu se află pe lista publicată, dar care îndeplinesc criteriile de vulnerabilitate descrise în HG 1309/2021.

Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.

MATE conține un set de instrumente pentru identificarea timpurie a elevilor în risc de abadon și înregistrarea acestora în SIIIR, planificarea și implementarea unor măsuri de prevenire și reducere a abandonului la nivelul școlii.

Toate declarațiile de intenție vor fi evaluate, urmând ca unitățile de învățământ preselectate să fie invitate să depună o propunere de proiect care va include, în mod obligatoriu, și o analiză de nevoi, transmit reprezentanții ministerului.

La nivelul județului Teleorman, 93 de unități de învățământ cu vulnerabilitate ridicată sunt eligibile pentru accesarea de granturi pentru reducerea și combaterea abandonului școlar în cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare prin PNRR.

- Advertisement -

More articles

Latest article