teleormaneanul.ro

Unitate școlară din Alexandria cu 97% din personal vaccinat – Situația în celelalte unități de învățământ

Must read

În mod normal, după vacanța forțată de două săptămâni, începând de luni, 8 noiembrie, elevii ar trebui să se întroarcă la școală, cel mai probabil cu prezență fizică, potrivit celei mai recente declarații a ministrului Educației referitor la subiect.

- Publicitate -

„Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. (…) Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a şcolilor în data de 8 noiembrie, având ipoteza de bază a prezenţei fizice”, a spus, luni, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, Ministerul Educației a cerut, vineri, 29 octombrie, afișarea ponderii personalului propriu vaccinat pe site-urile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul fiecărei unități/instituții de învățământ și al fiecărei unități conexe.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean s-au conformat, așa că luni, 1 noiembrie, pe site-ul instituției a apărut situația cerută de minister. Astfel, conform datelor făcute publice, din totalul de 35 de angajați ai Inspectoratului Școlar Județean, 31 sunt vaccinați cel puțin cu o doză, în timp ce 4 parsoane sunt nevaccinate. Ponderea persoanelor vaccinate este, așadar, de 88.6%.

Situația din unitățile școlare din Alexandria

Și o parte a unităților școlare s-au conformat, așa că pe paginile de internet sau pe paginile de pe rețelele de socializare, multe dintre instituțiile de învățământ au făcut publice datele referitoare la situația acoperirii vaccinale.

Astfel, spre exemplu, la Grădinița Nr. 4 Alexandria, potrivit cifrelor făcute publice, din cei 31 de angajați (cadre didactice și didactice auxiliare), 30 sunt vaccinați cu cel puțin o doză, ceea ce se traduce printr-un procent de 96.77%. În ceea ce privește personalul nedidactic, procentul celor vaccinați este de 68.75% (11 din 16 angajați). Așadar, din totalul angajaților – 47 persoane, vaccinate cu cel puțin o doză sunt 41, prin urmare procentul de vaccinare este de 87.23%.

În ceea ce privește Grădinița cu Program Prelungit Nr 6. Alexandria, potrivit datelor centralizate la nivelul instituției, rata generală de vaccinare a angajaților este de 75 % din totalul celor 22 de angajați. Raportat la personalul didactic, procentul celor vaccinați este de 90%, iar personalul auxiliar și nedidactic de 45%.

De asemenea, și Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 Alexandria a publicat datele cu procentul de vaccinare în rândul angajaților. În acest caz, din cei 22 de angajați (cadre didactice, personal auxilar) sunt vaccinați 16, așadar un procent de 73%.

La capitolul școli generale, numai Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria a făcut publică situația, iar aici 33 de cadre didactice au schema completă de vaccinare, în timp ce 8 sunt nevaccinate. De asemenea, în ceea ce privește personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic, sunt vaccinați cu schema completă 10 angajați, în timp ce un angajat are numai o doză din vaccin. Procentul de vaccinare pe unitatea de învățământ este de 85%, potrivit datelor făcute publice de unitatea școlară.

În ceea ce privește liceele, la Liceul Teoretic „Alexandru Ghica”, Alexandria din totalul de 52 de angajați, 47 sunt vaccinați cel puțin cu prima doză de ser anti-COVID, ponderea personalului vaccinat fiind de 92.30%.

La Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, numărul de persoane vaccinate împotriva COVID-19 este de 67, ceea ce se traduce printr-o pondere de 97% a personalului vaccinat raportat la numărul total de persoane.

De asemenea, la Liceul Teoretic Constantin Noica, din totalul de 36 persoane angajate, un număr de 28 (77.77%) sunt vaccinate împotriva COVID-19 cu cel puțin o doza.

La Colegiul Național „Mircea Scarlat”, din cele 53 de angajați ( 35 cadre didactice și 18 personal didactic auxiliar și nedidactic), sunt vaccinați 41 (28 profesori și 13 personal didactic auxiliar și nedidactic), ceea ce se traduce printr-un procent de 77% la nivelul unității de învățământ.

Totodată, la Liceul Tehnologic Nr.1 din Alexandria, datele făcute publice arată că rata generală de vaccinare a angajaților este 70% din totalul celor 60 angajați. Raportat la personalul care deține funcții de conducere, ponderea celor vaccinați este de 100%.

De asemenea, în ceea ce privește Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, rata generala de vaccinare a angajaților, la data de 1 noiembrie, este de 69% din totalul cadrelor didactice, didactic auxiliar si nedidactic.

Notă: Unitățile școlare care nu se regăsesc printre cele menționate nu au publicat datele cerute de Ministerul Educației, nici pe paginile de internet, nici pe rețelele de socializare, până la publicarea articolului.

- Advertisement -

More articles

Latest article