teleormaneanul.ro

Șoferi băuți sau fără permis de conducere, prinși la volan

Must read

Teleormănenii au făcut un obicei din a se urca la volanul mașinii fără să dețină permis de conducere sau atunci când acesta este suspendat, dar și după ce se cinstesc cu câteva pahare, cel puțin cam asta reiese din informațiile date publicității de Poliția Teleorman.

- Publicitate -

Astfel, numai în ultimele 24 de ore, oamenii legii au depistat nu mai puțin de patru șoferi care se aflau într-una din aceste situații. Și este vorba numai despre cei depistați, numărul celor care încalcă legea și nu sunt prinși de oamenii legii fiind, evident, o necunoscută.

Potrivit informațiilor transmite de Poliția Teleorman, polițiștii au depistat, marți, un bărbat în vârstă de 41 ani, din Brânceni, care a condus un autoturism pe DN 51, în Brânceni, fără a poseda permis de conducere. În cazul acestuia, în urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație alcoolică de 0.00 mg\l alcool pur in aerul expirat. Bărbatul s-a ales însă cu un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere”, urmând să fie dată o soluție prin Parchet.

De asemenea, tot marți, polițiști din cadrul Biroului Rutier Alexandria au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 32 ani, din Roşiorii de Vede, care avea dreptul de conducere suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avand dreptul de a conduce suspendat” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce pe teritoriul României”, urmând să fie dată o soluţie legală prin Parchet.

De asemenea, tot marți, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Vitănești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, în extravilanul satului Băbăita, în apropriere de DJ506, au observat un vehicul care mergea cu viteză redusă pe un drum de câmp. Oamenii legii au încercat să oprească mașina, însă șoferul i-a ignorat. Dupa o urmarire de aproximativ 2km pe DJ506 şi pe străzile laterale din satul Băbăiţa, autoturismul respectiv a fost blocat şi s-a stabilit faptul că la volanul mașinii urmarite se afla un bărbat în vârstă de 41 ani, din comuna Băbăiţa.

Deoarece șoferul autoturismului emana miros de alcool, a fost testat cu aparatul alcooltest stabilindu-se o alcoolemie de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice” urmând să fie data o soluție prin Parchet.

Și tot marți, 2 noiembrie, un echipaj de poliție a oprit în trafic, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 ani din oras Videle. Pentru că bărbatul emana halenă alcoolică, oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la o unitate medicală, pentru recoltarea a doua probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în acest caz a fost întocmit un dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”  urmând a se da soluție legală prin Parchet.

- Advertisement -

More articles

Latest article