teleormaneanul.ro

Un incendiu provocat a distrus 9 hectare de grâu, lângă Alexandria; alte 5 hectare au ars într-un incendiu la Blejești

Must read

Incendiile de vegetație uscată și cele de culturi dau mari bătăi de cap pompierilor teleormăneni în această perioadă. Numai în ultimele două zile salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a opt astfel de incendii, dintre acestea două la culturile agricole ale unor cetățeni de pe raza localităților Alexandria și Blejești.

- Publicitate -

Echipajele de stingere sosite la incendiul care se manifesta pe raza localității Alexandria au constatat că ardeau aproximativ 9 ha de grâu. În acest caz, pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apa și spumă, incendiul fiind localizat și lichidat în limitele găsite. Au fost salvate 10 ha de grâu, însă valoarea bunurilor distruse a fost estimată la suma de 67.500 de lei. Din primele verificări efectuate a reieșit faptul că incendiul a fost provocat intenționat de către o persoană necunoscută, motiv pentru care cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

De asemenea, marți după-amiază, pe raza localității Blejești, din aceeași cauză, pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu ce se manifesta la o cultură de grâu pe o suprafață de aproximativ 5 ha.

Incendiul a fost stins de pompierii militari din cadrul Detașamenului Videle, care au intervenit cu o mașină de lucru cu apă și spumă și o autocisternă, împreună cu pompierii civili din cadrul SVSU Blejești, cu o autospecială de stingere. Valoarea pagubelor a fost estimată la 40.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, constând în culturile agricole din apropiere, la aproximativ 50.000 de lei.

- Advertisement -

More articles

Latest article