teleormaneanul.ro

A fost predat amplasamentul pentru execuţia lucrărilor la obiectivul de investiţii „Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic”

Must read

Municipalitatea alexăndreană anunță că a fost predat amplasamentul pentru execuţia lucrărilor în cadrul obiectivului de investiţii „Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic”  — Obiectul 1 – Realizare piste pentru ciclişti, inclusiv staţii de închiriat biciclete, staţii de autobuz şi sistem de management al traficului, inclusiv sistem de monitorizare video, aferent obiectivului de investiţii „Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Alexandria, prin adoptarea unui transport public ecologic — Cod SMIS 128167, cu o valoare totală de 36.919.29,79 lei, exclusiv T.V.A.

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, câştigătorii procedurii de achiziţie publică, Asocierea EUROPLUS CONSTRUCT S.R.L. – TEAM STAR SUD 201 S.R.L. — WIND TECHNOLOGIES S.R.L. trebuie să finalizeze obiectivul de investiții într-un termen de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar în urma implementării proiectului “municipiul Alexandria se va moderniza, va fi redusă amprenta de carbon şi va creşte mobilitatea prin utilizarea mijloacelor de transport nepoluante”.

Se are în vedere, în cadrul proiectului, realizarea de piste pentru ciclişti şi trotuare, iar srăzile pe care vor fi realizate acestea sunt: Str. Dunării, Str. Bucureşti, Sos. Turnu Măgurele, Str. Dr. Stâncă, Str. I. Creangă, Str. Mircea cel Bătrân, precum și realizarea de staţii de închiriere biciclete (proiectul prevede amenajarea unui sistem de bike sharing, ce include staţiile publice de biciclete prin intermediul cărora cetăţenii pot închiria şi returna bicicletele, în mod neasistat și, totodată, amplasarea a 15 staţii bike sharing de 20 de locuri fiecare şi 7 staţii bike sharing de 40 de locuri fiecare. Cetăţenii se vor autentifica prin aplicaţia existentă la fiecare staţie, pe baza unui card contactless, iar sistemul de bike sharing va fi compus din: 22 de staţii de biciclete, terminale de închiriere biciclete, 300 de biciclete, carduri personalizate, 22 automate de eliberare şi reîncărcare carduri, 3 puncte eliberare carduri şi infrastructura centrului de date).

De asemenea, proiectul prevede și amenajarea de staţii de autobuz (investiţia vizează reamplasarea şi modernizarea staţiilor de autobuz pe străzile Bucureşti, Dunării şi Turnu Măgurele, acestea urmând să prevăzute cu adapost pentru protectia călătorilor şi vor fi dotate cu panouri de informare, camere video şi automate pentru reIncarcare tichete de călătorii), dar și realizarea şi implementarea unui sistem de e-ticketing ce include vânzarea şi reîncărcarea călătoriilor, control al călătoriilor, validare, numărare a călătorilor şi informare a călătorilor.

Tot prin proiectul menționat se are în vedere și crearea şi implementarea unei aplicaţii mobile de tip SmartCity pentru comunicarea între instituţiile publice şi cetăţeni pentru rezolvarea problemelor comunităţii în timp real.

- Advertisement -

More articles

Latest article