teleormaneanul.ro

Un consilier PNL propune ca Spitalul Județan să fie transformat în suport COVID

Must read

Cea mai mare unitate spitalicească din Teleorman ar trebui transformată în spital suport-COVID, susține consilierul județean PNL, medicul Valentin Filip. Potrivit acestuia, urgențele chirurgicale ar putea fi tratate la celelalte spitale din județ, iar bolnavii de COVID-19 ar urma să fie tratați la Spitalul Județean de Urgență, ca argumente pentru varianta sa fiind invocate faptul că unitatea medicală din Alexandria dispune de mai multe paturi ATI, dar și de medici de gardă pentru majoritatea specialităților medicale și de mai multe paturi pentru internare.

- Publicitate -

Medicul Valentin Filip și-a expus punctul de vedere în ședința Consiliului Județean de joi, 30 septembrie, la care a luat parte și managerul Spitalului Județean, dr. Alexandru Dobre.

Referitor la propunerea consilierului PNL, managerul celui mai mare spital din Teleorman a spus: “Legat de propunerea dlui. doctor, după părerea mea în momentul de față nu este posibilă, pentru că ar însemna să blocăm tot ce înseamnă bolnav non-COVID în Teleorman. Pentru mine și pentru colegii mei ar fi foarte ușor, că am intra în zona roșie, nu ne-am mai trezi cu surprize ca, după două-trei zile după ce tratăm un pacient, să ne trezim că e pozitiv… În momentul de față, noi oricum tratăm toți pacienții ca și cum ar fi pacienți COVID”.

De altfel, consilierul PNL Valentin Filip a ținut să precizeze și că, la Spitalul Județean, “Unitatea de Primiri Urgențe are un culoar pe care vine orice bolnav, suspecții de COVID au un alt circuit, dar exista posibilitatea ca cei care vin la UPU sa fie pozitivi”. Referitor la această afirmație, managerul Spitalului Județean a explicat că sunt circuite separate, că la intrarea în spital se face un triaj conform normelor în vigoare, în containerele din curtea unității medicale, iar pacienții suspecți de COVID-19 intră automat pe circuit separat.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea i-a spus medicului Valentin Filip că va avea o discuție cu factorii de decizie implicați în gestionarea pandemiei, pentru a analiza propunerea sa și pentru a vedea în ce măsură este posibilă.

La debutul epidemiei, când mai multe cadre medicale ale celei mai mari unități medicale din județ au fost confirmate cu infecție cu noul coronavirus, au existat informații potrivit cărora factorii de decizie de la nivel județean au luat în calcul varianta transformării Spitalului Județean de Urgență în unitate medicală suport-COVID. Concluzia la care s-a ajuns, atunci, a fost că varianta nu este posibilă, întrucât ar fi însemnat, practic, să se ia dreptul la asistență medicală pentru tot ce înseamnă afecțiune non-COVID.

- Advertisement -

More articles

Latest article