teleormaneanul.ro

Topul promisiunilor neonorate / Teleormănenii – de la aeroport, la gaz în fiecare gospodărie

Must read

A fost o vreme când a curs cu promisiuni mărețe pentru județul Teleorman. Și nu invesiții normale, ca sisteme de canalizare și alimentare cu apă sau reabilitarea unor drumuri, ci s-a vorbit despre un aeroport și chiar despre o hidrocentrală, la un moment dat. Aeroportul s-a evaporat dinainte ca proiectul să prindă contur. Pe hârie, evident, că în realitate nu se știe cam cine și-ar fi imaginat că ar deveni realizabilă o astfel de promisiune. La fel și hidrocentrala, cu mențiunea că în acest caz au existat niște plimbări pe la Seaca, cu niște chinezi care, chipurile, ar fi fost interesați de investiție. Cel care a făcut promisiunile a dispărut o perioadă din spațiul public, iar acum reapare drept salvator al patriei, cu un partid care “s-a născut din lacrimi, deznădejde şi din suferinţă”. Despre sărăcie, niciun cuvânt.

- Publicitate -

Nu mai este vreo noutate că, odată cu dispariția fostului lider PSD din spațiul public, a început și declinul social-democraților și, așa cum era de așteptat, ascensiunea PNL. Un PNL care, evident, fără o asemenea lovitură pentru social-democrați, n-ar fi avut vreodată șanse să miște ceva la modul serios. De altfel, nici măcar cu fuziune între două partide (PD-L și PNL) și cu Liviu Dragnea la închisoare, PNL nu a reușit să câștige la scor un scrutin electoral. Nici la locale, nici la parlamentare. Nici la nivel național, nici în Teleorman.

Cât despre promisiuni, acestea au curs gârlă… Drumul expres București – Alexandria. A fost lărgit E70 cu jumătate de bandă pe sens, pe două porțiuni de drum care adunate au câțiva kilometri și pe care se produc accidente rutiere pe bandă rulantă. De bine ce a fost gândită lucrarea, evident.

Drum reabilitat Alexandria – Turnu Măgurele. Înainte de alegerile locale a venit inclusiv Ludovic Orban pe teren, unde a inspectat o bucată de carton pusă pe marginea drumului, la ieșire din reședința de județ. A plecat Orban, au trecut alegerile, s-a evaporat promisiunea. Ce s-a schimbat? Gropile din drum, în sensul că sunt mai multe acum.

Despre “gaze în fiecare localitate” din județ ne abținem, deocamdată, că mai sunt trei ani din mandat. Deși, la cum se mișcă lucrurile, proiectul se va duce unde s-au dus și aeroportul și drumul expres.

Placa potrivit căreia județul s-a aflat 30 de ani sub conducere PSD și nu s-a făcut nimic a fost intens folosită în perioada în care actuala putere era în opoziție. Urlau liberalii cât îi țineau puterile că PSD e sursa răului în țară și în Teleorman. Dar au trecut mai bine de doi ani de atunci, doi ani cu liberalii la putere, în care nu s-a mișcat mai nimic. Acum, dacă tot s-a consfințit înfrățirea între stânga și dreapta, iar cele două partide vor guverna împreună în perioada următoare, peste trei ani, la următoarele alegeri locale, va fi folosită tot scuza că a fost PSD la putere și nu a făcut nimic?

- Advertisement -

More articles

Latest article