teleormaneanul.ro

Teleormănenii se pot înscrie în programul “Casa Verde “- Fotovoltaice în perioada 14 – 16 iunie

Must read

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat, miercuri, lansarea unei noi sesiuni de înscriere în programul Casa Verde Fotovoltaice. Înscrierea persoanelor fizice în programul prin care sunt instalate sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, după cum e numit oficial, se va putea face începând din 19 mai (ora 10:00) și până în 26 iunie 2023 (ora 23:59), în funcție de regiunea de domiciliu. Potrivit sursei citate, în acest an, persoanele fizice se vor înscrie personal în programul Casa Verde Fotovoltaice.

- Publicitate -

Potrivit programului, fiecare regiune are alocate trei zile pentru înscriere, respective:

  • 19, 22 și 23 mai 2023: București și Ilfov;
  • 24 – 26 mai 2023: Regiunea Centru – judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu;
  • 29 – 31 mai 2023: Regiunea Nord-Est – judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui;
  • 6 – 8 iunie 2023: Regiunea Nord-Vest – judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş;
  • 9, 12 și 13 iunie 2023: Regiunea Sud-Est – judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea;
  • 14 – 16 iunie 2023: Regiunea Sud-Muntenia – judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman;
  • 19 – 21 iunie 2023: Regiunea Sud-Vest – judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea;
  • 22, 23 și 26 iunie 2023: Regiunea Vest – judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş.

“Anul acesta, persoanele fizice se vor înscrie personal în cadrul programului prin intermediul aplicației informatice, conform calendarului publicat pe site-ul instituției, fiind alocate câte trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune, pentru a preveni un blocaj din cauza suprasolicitării aplicației informatice”, spune Laurențiu-Adrian Neculaescu, președintele AFM.

Finanțarea de la stat pentru instalarea de sisteme fotovoltaice este în valoare de cel mult 20.000 de lei, cu condiția suportării unei contribuții proprii a beneficiarului (în valoare de 2.000 de lei). Ulterior, instalatorul scade banii primiți de la autorități din factură, diferența până la valoarea totală a acesteia urmând să fie suportată de către beneficiar din surse proprii.

Mai mult, potrivit autorităților, începând cu această sesiune, vor putea beneficia de banii de la stat și unitățile de cult, care vor avea o singură perioadă de înscriere, indiferent de regiunea în care se află (unitățile de cult se vor putea înscrie în programul Casa Verde Fotovoltaice între 27 și 29 iunie 2023).

- Advertisement -

More articles

Latest article