teleormaneanul.ro

582 de ani de la prima atestare a județului Teleorman, sărbătoriți în perioada 13 – 20 mai

Must read

Consiliul Județean Teleorman, cu sprijinul instituțiilor subordonate, organizează o serie de evenimente susținute de artiști de renume, grupuri de dansatori, fanfară și formații de instrumentiști valoroși, manifestările programate pentru perioada 13 – 20 mai fiind prilejuite de aniversarea a 582 de ani de la prima atestare a județului Teleorman.

- Publicitate -

“La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 582 de ani de la prima sa atestare documentară. Sărbătoarea este generată de consemnarea numelui județului Teleorman pe hrisovul dat de voievodul Vlad Dracul, Domn al Țării Românești, la data de 14 mai 1441, cel mai vechi document cunoscut privind nominalizarea sa, sub această denumire”, transmite conducerea CJ Teleorman.

Potrivit sursei citate, festivitățile vor fi deschise de liceenii teleormăneni, la Turnu-Măgurele, cu competiția artistică „Parada Europei”, organizată de Asociația Euro Teleorman, la data de 13 mai a.c.

Programul manifestărilor culturale și artistice va continua până sâmbătă, 20 mai, cu spectacole organizate în toate orașele și municipiile județului.

De asemenea, Consiliul Județean va fi convocat într-o ședință solemnă, la data de 14 mai, când va fi expus și un număr special al revistei Caligraf, dedicat aniversării Județului Teleorman.

Totodată, vor fi prezenți la manifestări producători, meșteri și artizani populari teleormăneni, promotori ai conceptului „Produs în Teleorman”, reuniți în cadrul unei expoziții cu vânzare generoase, dar va fi organizată și o expoziție de gastronomie locală tradițională, cu specialități și surprize, spre încântarea și deliciul publicului.

- Advertisement -

More articles

Latest article