teleormaneanul.ro

Sute de absenți la prima probă a simulării Bacalaureatului

Must read

643 din cei 2.227 de elevi înscriși au absentat, luni, de la prima probă a simulării Examenului de Bacalaureat – proba de Limba și literatura română, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. Potrivit sursei citate, niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

- Publicitate -

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Potrivit calendarului, elevii claselor a XII-a/ a XIII-a vor susține marți, 29 martie, proba obligatorie a profilului, miercuri, 30 martie, proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi, 31 martie – Limba și literatura maternă

Rezultatele vor fi afișate joi, 14 aprilie, urmând ca ulterior, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, acestea să fie analizate în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, excepție făcând situațiile în care elevii solicită în scris acest lucru.

- Advertisement -

More articles

Latest article