teleormaneanul.ro

Medicii de familie din Teleorman refuză să distribuie pastilele de iodură de potasiu

Must read

Patronatul medicilor de familie din Teleorman refuză să distribuie pastilele de iodură de potasiu către populație, motivând că demersul ar duce la blocarea activității obișnuite a cabinetelor. Patronatele medicilor de familie din nouă județe județe ale țării au făcut, luni, un apel la Ministerul Sănătății să se ia act de poziţia medicilor specialişti de medicină de familie cu privire la distribuirea comprimatelor de iodură de potasiu prin cabinetele acestora, fără consultarea prealabilă a reprezentanţilor medicilor de familie.

- Publicitate -

“Orice atribuţie administrativă aşa cum este şi cea recent anunţată, aduce medicii specialişti de medicină de familie în situaţia de a-şi vedea blocată activitatea medicală, respectiv serviciile medicale acordate pacienţilor înscrişi pe listele lor.

Medicii de familie sunt furnizori privaţi de servicii medicale de asistenţă medicală primară, care acordă aceste servicii în baza unui contract civil încheiat cu casele judeţene de asigurări de sănătate”, se arată în comunicatul de presă al patronatelor medicilor de familie din județele Iași, Timiș, Bistrița-Năsăud, Galați, Vrancea, Teleorman, Vâlcea, Bihor și Sibiu.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a precizat, luni, că săptămâna viitoare va începe campania de distribuire a pastilelor de iodură de potasiu către populaţia eligibilă – în principiu persoane cu vârsta de până la 40 de ani, în special femei gravide și copii, de împărțirea comprimatelor urmând să se ocupe medicii de familie.

- Advertisement -

More articles

Latest article