teleormaneanul.ro

Stații de reîncarcare pentru vehicule electrice la Alexandria

Must read

Trei stații de reîncărcare pentru vehicule electrice vor fi instalate pe raza municipiului Alexandria, pe strada Dunării – zona Electrotel (o stație cu două puncte de reîncărcare) și zona ANAF (o stație cu două puncte de reîncărcare) și pe strada Libertății – zona Spitalul Județean (o stație cu două puncte de reîncărcare), transmite Primăria Alexandria.

- Publicitate -

Potrivit sursei citate, contractul de finanțare cu Administrația Fondului pentru Mediu pentru obiectivul de investiții ”Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Alexandria” a fost semnat marți, 4 ianuarie, iar termenul de implementare este de 12 luni.

Obiectivul de investiții va fi finanțat în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic.

Obiectivul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică, iar scopul este reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și stimularea utilizării vehiculelor electrice.

Stațiile de reîncarcare vor fi alimentate din acelaşi punct de livrare din reţeaua publică de distribuţie, din care: un punct de reîncărcare permite încărcarea multistandard în curent continuu la o putere ≥ 50 kW şi un punct de reîncărcare permite încărcarea în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW a vehiculelor electrice. Staţia de reîncărcare va permite încărcarea simultană la puterile declarate.

Valoarea totala a proiectului finanțat din bani europeni este de 748.476,00 lei inclusiv T.V.A.

- Advertisement -

More articles

Latest article