teleormaneanul.ro

Servicii de consiliere psihologică postnatală pentru proaspetele mămici/ Vot decisiv în Camera Deputaților

Must read

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a adoptat, luni, cu 260 de voturi “pentru”, proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care se introduce posibilitatea ca femeile să poată beneficia de servicii prenatale și postnatale, precum și de servicii de consiliere psihologică postnatală.

- Publicitate -

În favoarea proiectului de lege a votat și deputatul PNL Calotă Florică Ică, iar potrivit inițiativei, între serviciile de sănătate publică specifice se vor afla şi serviciile prenatale şi postnatale, precum şi serviciile de consiliere psihologică postnatală.

Serviciile de consiliere psihologică postnatală, acordate în cadrul unităţilor sanitare de specialitate ori unităţilor sanitare care au în structură secţii/compartimente de obstetrică-ginecologie, sunt incluse între serviciile care nu sunt decontate din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, contravaloarea acestora fiind suportată ori de asigurat, ori de unităţile care le solicită, de la bugetul de stat sau din alte surse.

Măsurile conținute în proiect sunt destinate prevenirii și tratării tulburărilor psihice asociate sarcinii și nașterii, iar pentru a putea fi aplicate proiectul de lege trebuie să fie promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul oficial.

- Advertisement -

More articles

Latest article