teleormaneanul.ro

Secție suport COVID la Spitalul de la Videle

Must read

Numărul din ce în ce mai mare de cazuri de COVID-19 confirmate în ultima perioadă la nivelul județului Teleorman a făcut ca cele două spitale suport COVID, cel de la Roșiori de Vede și cel de la Turnu Măgurele, să nu mai facă față numărului mare de pacienți care au nevoie de îngrijiri medicale. În acest sens, concluzia la care au ajuns autoritățile a fost aceea că este nevoie de încă o unitate medicală care să asigure locuri pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

- Publicitate -

Și cel mai probabil spitalul ales va fi cel de la Videle, care va aloca o secție cu aproximativ 40 de locuri persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 care au nevoie de spitalizare. Informația a fost confirmată de primarul orașului Videle Nicolae Bădănoiu, care a precizat că va avea loc o ședință a Consiliului Local, luni dimineață, pentru a lua o decizie oficială în acest sens și pentru a stabili toate măsurile și condițiile necesare.

Potrivit sursei citate, secția pe care o va aloca pacienților cu COVID-19 este una exterioară spitalului, care nu are legătura cu clădirea mare. Vor exista  circuite  separate, iar triajul epidemiologic se va face, de asemenea, separat, a mai explicat Nicolae Bădănoiu.

“Traversăm o perioadă dificilă, în care este nevoie de implicarea tuturor. Mâine dimineață (n.r. luni, 11 octombrie) avem ședință de Consiliu Local, pentru a decide toate aspectele care trebuie puse la punct pentru ca o secție a spitalului să preia pacienți COVID-19. Eu am discutat cu doamna doctor Robu (n.r. managerul Spitalului Caritas) și am ajuns la concluzia că se impune să dăm o mână de ajutor județului. Este vorba despre o secție care nu are legătură cu clădirea mare a spitalului, sunt intrări separate, circuite separate, triajul se face separat, avem corturi, iar pacienții cu alte patologii vor primi îngrijiri medicale la fel ca și până acum”, a declarant Nicolae Bădănoiu referitor la subiect.

- Advertisement -

More articles

Latest article