teleormaneanul.ro

Săptămâna Educației Globale 2022, sub deviza „Este lumea noastră, să acționăm împreună”

Must read

În majoritatea unităților de învățământ din Teleorman s-au desfășurat, în perioada 14 – 20 noiembrie, activități specifice programului european Educație globală, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. Sărbătorită încă din anul 2001, în cea de a treia săptămâna din luna noiembrie, Săptămâna Educației Globale 2022 a avut ca deviză în acest an „Este lumea noastră, să acționăm împreună”.

- Publicitate -

În cadrul Săptămânii Educației Globale 2022 a fost făcut un apel la a regândi lumea împreună, utilizând educația pentru cetățenie mondială ca un mijloc de solidaritate, de schimbare într-o lume durabilă cu pace și egalitate între oameni.

Cadrele didactice și elevii din unitățile de învățământ din județ au participat la activități diverse, având în centru inițiativa educației globale prin educație continuă. Pe tot parcursul orelor de curs și a activităților extrașcolare desfășurate au fost promovate valori precum solidaritatea, dialogul intercultural și pacea în lume. Elevii au participat la work-shopuri, schimb de bune practici, sesiuni de dezbateri cu profesorii lor sau cu invitați, expoziții de desene, ateliere de creație, vizionări de filme, competiții, ateliere de dezvoltare personală, toate având ca scop educația pentru cetățenie. Activitățile s-au desfășurat la nivelul clasei  sau la nivelul unității de învățământ.

“Educația pentru cetățenie, promovată în toate aceste activități din cadrul Săptămânii Educației Globale 2022, ne determină să descoperim, cu ochii proprii, realitățile lumii în care trăim și, așa cum au spus, atât profesorii cât și elevii, ne impulsionează să muncim mai mult pentru dreptate, egalitate și drepturile omului. Acesta este un apel comun de dialog și pace pentru generațiile actuale și viitoare. Așadar, cadrele didactice alături de elevi, pe parcursul acestei săptămâni, au promovat ideea că fiecare dintre noi are un rol important în lumea în care trăim, că noi putem construi o lume mai bună, având la bază pacea și parteneriatul”, transmite Inspectotratul Școlar Județean Teleorman.

- Advertisement -

More articles

Latest article