teleormaneanul.ro

Rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal au fost publicate pe edu.ro – 166 de locuri rămase libere în liceele din județ

Must read

Absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, au completat opțiunile în fișele de înscriere pentru admiterea la liceu, în perioada 16-22 iulie, iar repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a fost făcută sâmbătă, 24 iulie, datele fiind publicatepe site-uladmitere.edu.ro.

- Publicitate -

Rezultatele repartizării în licee sunt disponibile atât la avizierele liceelor, cât și online, cu codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală.

La nivelul județului Teleorman, potrivit cifrelor făcute publice de Ministerul Educației, au fost repartizați 1.440 de candidați (99.4%) din totalul de 1.449 și au rămas de repartizat 9 absolvenți de clasa a VIII-a (0.6%). Pentru clasa a IX-a de liceu au fost puse la dispoziție 1.606 locuri, iar în urma repartizării computerizate au rămas libere 166 (10.34%).

La nivel national au fost repartizați 89.983 de elevi (98.54%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (91.315): 57.574 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 32.409 candidați – la filiera tehnologică.

De asemenea, 348 de candidați au fost admiși la liceu cu media 10.Absolventul de clasa a VIII-a cu singura medie de 10 (zece) din Teleorman a optat și a fost admis la Colegiul Național Unirea Turnu Măgurele

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat,în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

Absolvenții de clasa a VIII-a care nu au fost repartizați în această etapă vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată.

Admiterea la liceu se face pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

- Advertisement -

More articles

Latest article