teleormaneanul.ro

Puncte de prim-ajutor pe timp de caniculă, în Piața Peco și Piața Unirii din Alexandria

Must read

Puncte de prim-ajutor vor fi amenajate, în Piața Unirii și Piața Peco din Alexandria, pentru a veni în sprijinul cetățenilor pe perioada temperaturilor ridicate, transmite municipalitatea. Potrivit sursei citate, acestea vor funcționa în intervalul orar 11:00-17:00, cu personal de specialitate.

- Publicitate -

Măsura a fost luată în scopul gestionării eficiente a situațiilor deosebite ce se pot produce ca urmare a temperaturilor ridicate, arată sursa citată, pentru cetățeni fiind făcute și recomandări pentru perioadele caniculare, respectiv: să reducă deplasările la cele esențiale; să nu se deplaseze între orele 11:00-17:00;să consume lichide între 2-4 litri/zi; să nu consume alcool; dacă urmează tratamente pentru afecțiuni cronice, să-și ia medicamentele în mod regulat, cu multă apă; să nu scoateți copiii sub 3 ani decât înainte de ora 09:00 dimineața și după ora 20:00; să evite mâncărurile grele și mesele copioase.

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să folosească serviciile medicale spitalicești sau de urgență doar în cazuri justificate, iar pentru probleme curente de sănătate să contacteze telefonic medicul de familie.

 

- Advertisement -

More articles

Latest article