teleormaneanul.ro

PSD și PNL nu s-au decis pe împărțirea prefecților – Variantele luate în calcul

Must read

Împărțirea prefecților rămâne un subiect care naște discuții aprinse între partidele din coaliția de guvernare, cel puțin deocamdată. Potrivit unor surse, la dicuțiile purtate marți seară, la Palatul Parlamentului, liderii formațiunilor politice din coaliția de guvernare nu au ajuns la un numitor comun privind împărțirea funcțiilor de prefect. Ce se cunoaște cu siguranță este numărul funcțiilor ce revine fiecărui partid – 21 la PSD, 17 la PNL, 4 la UDMR – însă modalitatea de împărțire nu a fost stabilită încă. Se pare totuși că, până la finalul acestei săptămâni, va fi luată o decizie și în ceea ce privește modul în care vor fi împărțite funcțiile de reprezentanți ai Guvernului în teritoriu.

- Publicitate -

Despre variantele luate în calcul a vorbit europarlamentarul Rareș Bogdan, potrivit căruia „sunt două variante de lucru”.

„Am discutat o primă schemă, sunt două variante de lucru pe prefecţi, respectiv aici încă nu am ajuns la o concluzie, dacă vom merge pe ideea că, acolo unde există preşedinţi de consilii judeţene, celălalt partid să dea prefectul. Sau, noi avem 17 preşedinţi de consilii judeţene, majoritatea grupaţi în Transilvania, Bucovina, Banat şi două judeţe pe Dunăre, plus Constanţa. Cei din PSD au 21 de prefecţi, restul fiind UDMR, aceştia sunt în Moldova şi sud, Valahia, Dobrogea, sudul Moldovei, Oltenia şi am discutat dacă vom merge pe cele două variante cu simulări, nu s-a ajuns la o concluzie”, a afirmat Rareş Bogdan.

Dacă se va ajunge la concluzia că partidele care au șefi de consiliu județean nu vor avea și prefect în același județ, postul de prefect al județului Teleorman ar urma să fie ocupat în continuare, de PNL.

- Advertisement -

More articles

Latest article