teleormaneanul.ro

Proiect – Testare extinsă la nivelul medicilor de familie a persoanelor simptomatice sau care au fost contacţi ai unor persoane infectate cu COVID-19

Must read

Autoritățile lucrează, alături de medicii de familie, la un proiect care să permită testarea extinsă a persoanelor cu simptome COVID-19, dar şi tratamentul ambulatoriu al acestora, a transmis, miercuri, ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

- Publicitate -

„Dezvoltăm, împreună cu medicii de familie, un proiect care să permită testarea extinsă la nivelul medicilor de familie a tuturor persoanelor care sunt simptomatice sau care au fost contacţi ai unor persoane infectate. De asemenea, procedurile legate de tratamentul, de evaluarea, pe de o parte, şi de tratamentul ambulatoriu al acestor pacienţi, încât presiunea pe spitale, într-o eventuală intensificare a circulaţiei virusului, să fie mai mică”, a declarat demnitarul în debutul şedinţei Executivului.

Potrivit sursei citate, la nivelul Ministerului Sănătăţii este analizată capacitatea de răspuns a spitalelor, inclusiv accesul la servicii medicale al pacienţilor cu alte patologii decât COVID-19.

„Trebuie să ţinem lucrurile sub control şi să nu avem cumva un val, un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile. În acest context, evaluăm la Ministerul Sănătăţii, în momentul de faţă, capacitatea de răspuns la nivelul spitalelor. Avem un mecanism flexibil, adică în această perioadă ne preocupă accesul la servicii medicale pentru pacienţii cu alte patologii, pe măsură ce gradul de ocupare a spitalelor de către pacienţii COVID a scăzut şi facem lucrul acesta chiar în această săptămână”, a mai precizat Alexandru Rafila.

- Advertisement -

More articles

Latest article