teleormaneanul.ro

Primăria Alexandria așteaptă de mai bine de un an de zile un acord de la Inspectoratul Școlar pentru amenajarea curții Liceului Teoretic Al. Ghica

Must read

Reabilitarea curții Liceului Teoretic Al. Ghica ar fi trebuit să fie demarată cu mai bine de un an de zile în urmă, numai că obiectivul de investiții, pentru care au fost alocați bani încă de anul trecut, este blocat de Inspectoratul Școlar Județean, care nu a emis acordul Consiliului de Administrație cu privire la schimbarea destinației unor construcții aparținând unității școlare, în vederea demolării acestora. Primăria Alexandria a anunțat, vineri, că a revenit la adresa înaintată Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, în data de 7 ianuarie 2021, data de la care a trecut un an de zile, perioadă în care ISJ Teleorman “nu a răspuns și nici nu a solicitat completarea documentației”.

- Publicitate -

“Acest acord ne este necesar pentru solicitarea și emiterea avizului conform al ministrului educației și cercetării, conform prevederilor art. 9, punctul 2 din Ordinul Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, nr. 5.819/25.11.2016. Necesitatea demolării vechilor structuri este determinată de implementarea proiectului „Amenajare curte la Liceul Teoretic Al. Ghica”, în Municipiul Alexandria, proiect pentru execuția căruia avem toate documentațiile întocmite și aprobate și am avut și bani prevăzuți anul trecut în buget. Finanțare pentru acest proiect am prevăzut și anul acesta cu speranța că cei de la I.S.J. vor considera și ei că este o necesitate. Necesitatea și oportunitatea acestei investiții este evidentă având în vedere starea avansată de degradare a incintei”, a transmis, vineri, Primăria Alexandria.

Sursa citată precizează că obiectivele generale ale proiectului sunt: refacere structură rutieră existentă; construire trotuare din pavele; amenajare de spații verzi moderne; amenajare guri de scurgere pentru evacuarea apelor pluviale; realizare sistem de iluminat modern și eficient.

- Advertisement -

More articles

Latest article