teleormaneanul.ro

Peste 31.000 de pensionari din județ trăiesc din indemnizația socială de 1.000 de lei; decidenții politici anunță “pe surse” majorări “record” de 10% de la 1 ianuarie

Must read

92.825 de pensionari sunt înregistrați, pentru luna octombrie, în evidențele Casei Județene de Pensii Teleorman, iar dintre aceștia, nu mai puțin de 31.404 primesc indemnizații sociale, cuprinse între 1 și 999 lei (suma medie plătită fiind de 335,47 lei). Practic, o treime dintre pensionarii județului își duc viața de la o lună la alta, fiind nevoiți să plătească facturi, să-și cumpere medicamente și să mai și trăiască din cei 1.000 de lei cât înseamnă, în prezent, indemnizația socială. Și pe lângă aceștia, alte câteva mii de pensionari își duc zilele din pensii mai mici de 1.500 de lei, uneori după o viață de muncă.

- Publicitate -

Pentru toți aceștia, dar și pentru ceilalți pensionari din sistemul public de pensii, decidenții politici anunță, mai mult pe surse deocamdată, niște majorări de-a dreptul jenante de “maximum 11%”, începând cu 1 ianuarie 2023, asta în condițiile în care inflația a depășit 15%.

Între timp s-au găsit niște bani, dar nu pentru majorarea pensiilor, ci pentru majorarea salariilor aleșilor locali. Coaliția de guvernare (PSD-PNL-UDMR) a votat în Parlament, săptămâna trecută, majorarea indemnizațiilor președinților și vicepreședinților de consilii județene, ale primarilor și viceprimarilor, dar și a personalului din administrațiile locale, pentru care salariile sunt stabilite în funcție de indemnizația viceprimarului sau a vicepreședintelui Consiliului Județean. Pentru toate aceste categorii, majorările ar urma să intre în vigoare începând cu 1 noiembrie.

- Advertisement -

More articles

Latest article