teleormaneanul.ro

Peste 20.000 de teste de salivă sunt așteptate să ajungă în școlile din județ

Must read

Un număr de 20.500 de teste de salivă vor ajunge în școlile din județ, zilele următoare. Potrivit datelor oficiale, distribuirea lor către inspectoratele școlare județene ar trebui să înceapă joi, 25 noiembrie. Testele de salivă vor fi preluate de la București de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care le va preda Inspectoratului Școlar Județean, care la rândul său le vor distribui în unitățile școlare din Teleorman.

- Publicitate -

Referitor la subiect, inspectorul școlar general, prof. Florin Oriță a precizat că, pentru moment, nu se știe cu exactitate ziua în care vor ajunge testele în Teleorman, însă a dat asigurări că imediat ce județul va fi programat să le preia, există logistica necesară pentru ca acestea să ajungă rapid în instituțiile de învățământ. Despre numărul insuficient de teste care vor veni în județ, respectiv de 20.500, în condițiile în care numărul elevilor este unul mult mai mare, prof. Florin Oriță, care nu știa prea multe date referitor la modul în care vor ajunge testele de salivă în Teleorman, a pecizat că este vorba, probabil, de o primă tranșă de teste, iar repartizarea acestora către școlile și grădinițele din județ se va face în funcție de niște criterii, cum ar fi rata de infectare înregistrată în localitatea respectivă.

Potrivit ministrului interimar al Educației Sorin Cîmpeanu, testele de salivă vor fi administrate elevilor începând de joi, 2 decembrie, după minivacanța de 1 Decembrie, iar termenele de livrare de către furnizori a acestora către IGSU, autoritatea care a semnat contractele, sunt 24 noiembrie, 2 decembrie și 9 decembrie, eșalonat.

Ministerul Sănătății a transmis, vinerea trecută, noua instrucțiune legată de testele pe bază de salivă, care vor fi administrate fie acasă, de către părinții elevilor, înainte de școală, fie la școală, de către cei responsabili. Testele se vor face de două ori pe săptămâna, în zilele de luni și joi, arată sursa citată.

- Advertisement -

More articles

Latest article