teleormaneanul.ro

Percheziții în cazul migranților sirieni cazați la Tabăra Dunărica de la Zimnicea

Must read

La începutul lunii, primarul de la Zimnicea, Petre Pârvu ieșea pe o celebră rețea de socializare cu informația că 16 sirieni sunt cazați în Tabăra Dunărica, pe care o gestionează Primăria Ziminicea, cu mențiunea că aceștia fuseseră depistați în timp ce voiau să intre ilegal în țară. Ce e cu sirienii și cum au ajuns aceștia în Teleorman a lămurit, cu puțin timp în urmă, Inspectoratul de Poliție Teleorman.

- Publicitate -

Astfel, sursa citată arată că procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Teleorman împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman au efectuat, miercuri, opt percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, traficul de migranți și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute anterior sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, la data de 31 octombrie, 16 cetățeni sirieni au trecut fraudulos frontiera de stat, din Bulgaria în România, cu o ambarcațiune ce aparținea unui cetățean bulgar.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că cetățenii sirieni au fost debarcați pe malul românesc, iar ulterior au început să se deplaseze pe digul de protecție al râului Sâi, spre comunicația DN54A, care leagă localitățile Islaz – Turnu Măgurele.

În apropierea podului, cei 16 cetățeni sirieni au fost așteptați de două autovehicule, care urmau să îi transporte în municipiul Timișoara, cu scopul de a ajunge ulterior  în vestul Europei.

Totodată s-a stabilit faptul că, unul dintre conducătorii autovehiculelor nu poseda permis de conducere.

Lucrătorii de poliție din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Turnu Măgurele au procedat la interceptarea și oprirea în trafic a celor două autovehicule, la aproximativ 2 km față de municipiul Turnu Măgurele.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Teleorman, au fost conduse, în vederea audierii, un număr de trei persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara, iar pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, transmite sursa citată.

- Advertisement -

More articles

Latest article