teleormaneanul.ro

Peretu găzduiește primul Punct de informare europeană EUROPE DIRECT Teleorman

Must read

Primul Punct de informare europeană EUROPE DIRECT Teleorman a fost deschis, oficial, la Peretu, în cadrul Bibliotecii Comunale Comunală „Liliana Grădinaru”. Evenimentul de inaugurare, organizat cu sprijinul Primăriei Peretu şi în parteneriat cu Biblioteca Comunală „Liliana Grădinaru” Peretu, (coordonator Florica Neguţ – bibliotecar), a avut loc marți, 12 octombrie, transmit reprezentanții EUROPE DIRECT TELEORMAN.

- Publicitate -

Scopul demersului este acela de a veni în întâmpinarea nevoilor de informare ale cetăţenilor judeţului, astfel că Centrul EUROPE DIRECT Teleorman şi-a propus să creeze o reţea puternică de puncte de informare ED Teleorman în zone importante din județ.

“Dezvelirea plăcuţei de identificare a Punctului de informare europeană ED Teleorman a fost făcută de primarul comunei Peretu, domnul Mihai Soreaţă, care şi-a exprimat bucuria deschiderii unui astfel de punct european în comuna sa şi disponibilitatea unei colaborări strânse cu echipa ED Teleorman.

La eveniment, au participat şi alţi reprezentanţi ai Administraţiei publice locale, dar şi elevi, cadre didactice şi bibliotecari din bibliotecile publice din judeţul Teleorman, inclusiv de la Biblioteca Judeţeană „Marin Preda” Teleorman, reprezentată de managerul interimar Valentina Paşa şi de bibliotecara Nicoleta Alexe”, au transmis, marți, reprezentanții Centrului.

Momentul inaugural a fost urmat de „Lecţia de informare europeană”, o dezbatere pe tema Conferinţei privind viitorul Europei – CoFE, dar şi a priorităţilor UE şi de comunicare pentru anul 2021: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, precum şi despre activitatea instituţiilor europene şi a Centrului ED Teleorman.

Atât cei mici, cât și tinerii şi adulţii prezenți la eveniment au aflat că vocea lor poate fi auzită, că părerea lor contează, aceștia fiind încurajaţi să acceseze platforma CoFE şi să-şi încarce ideile sau evenimentele.

- Advertisement -

More articles

Latest article