teleormaneanul.ro

Patru cadre medicale ale Spitalului Zimnicea, testate pozitiv la COVID-19

Petre Pârvu se așteaptă ca incidența să mai crească din cauza demersului de primire a solicitărilor pentru ajutorul de încălzire

Must read

Patru cadre medicale ale Spitalului Orășenesc Zimnicea au fost confirmate cu COVID-19, în prezent fiind unele probleme în ceea ce privește funcționarea unității medicale, a transmis, luni, Petre Pârvu, primarul orașului. Potrivit acestuia, în intervalul 18-24 octombrie, la Zimnicea au fost confirmate 96 de cazuri de COVID-19, în urma efecturării a 83 de teste pozitive și alte 161 teste RT-PCR.

- Publicitate -

“Rata este foarte mare datorită faptului că s-au făcut teste foarte multe în Spitalul Orășenesc Zimnicea, 82 de teste rapide, au fost depistați 13 cetățeni pozitivi, și teste PCR, 161 de teste, foarte bine că s-au făcut, au fost depistați 183 de cetățeni pozitivi. Din cadrul Spitalului Orășenesc sunt patru cadre medicale pozitive și avem probleme legate de funcționarea spitalului”, a transmis primarul de la Zimnicea.

Pe de altă parte, spune Petre Pârvu, „activitatea în centrul de vaccinare este foarte intensă”, astfel că în săptămâna 18-24 s-au vaccinat 567 de cetățeni, dintre care 384 cu prima doză; alte 43 de persoane au primit doza a doua, iar 140 de persoane au efectuat doza a treia.

334 dintre persoanele vaccinate în perioada menționată sunt cetățeni ai orașului Zimnicea, iar în perioada menționată și 15 copii cu vârste între 12 și 18 ani au ales să se imunizeze anti-COVID, a mai transmis Petre Pârvu.

“Probleme grave avem cu cetățenii internați în spitalele de COVID la Roșiori și la Turnu Măgurele, câțiva sunt în situație foarte delicată, de aceea trag un semnal de alarmă să avem foarte mare grijă, să ne protejăm”, a mai spus primarul de la Zimnicea.

Iar Petre Pârvu se așteaptă ca în perioada următoare să mai crească rata de infectare, din cauza faptului că cetățenii au fost nevoiți să meagră la primării pentru a depune documentele necesare pentru solicitarea ajutorului de încălzire. Un demers care nu trebuia să aibă loc, a precizat Petre Pârvu, în contextul în care există alternativa digitală.

“Cred că rata incidenței va crește datorită faptului că s-a mai întâmplat în astea 7-10 zile în urmă un eveniment care după părerea mea nu trebuia să aibă loc – chemarea la primării a cetățenilor pentru ajutoare de căldură. Cred că au fost milioane de români care au venit să și facă aceste solicitări și cred că nu a fost bine, trebuiau găsite alte soluții deștepte pentru că digitalizarea este la loc de cinste în instituțiile publice”, a mai subliniat Petre Pârvu.

Rata de infectare înregistrată, miercuri, la Zimnicea a ajuns la 13.74 la mie, în creștere față de zilele precedente, în ultimele două săptămâni fiind confirmate 194 de cazuri pe raza orașului.

- Advertisement -

More articles

Latest article