teleormaneanul.ro

Oficial – Consiliul Local își poate desemna drept reprezentanți în consiliile de administrație ale școlilor și alte persoane decât consilieri locali

Must read

Reprezentanții Consiliului Local în consililiile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar pot fi și alte persoane care nu au calitatea de consilier local, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit site-ului oficial (www.iccj.ro), în ședința din 22 noiembrie 2021, Înalta Curte – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie civilă, legal constituit în cauză, s-a reunit pentru a dezbate sesizarea referitoare la interpretarea și aplicarea prevederilor art. 96 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011.

- Publicitate -

Astfel, Înalta Curte a statuat că reprezentarea consiliului local în consiliul de administrație al unităților de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică nu se realizează exclusiv printr-un consilier local, putând fi împuternicită și o altă persoană fizică să îl reprezinte.

“Decizia 80: Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal și, în consecință, stabilește că:

În interpretarea și aplicarea prevederilor art. 96 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, reprezentarea consiliului local în consiliul de administraţie al unităţilor de învăţământ preuniversitar cu personalitate juridică nu se realizează exclusiv printr-un consilier local, astfel că poate fi împuternicită şi o altă persoană fizică să îl reprezinte.

Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă”, se arată în decizia ÎCCJ.

La Alexandria, Consiliul Local nu a fost reprezentat în comisiile de evaluare a probei de interviu pentru directorii de școli, după ce Prefectura a atacat actul administrativ

Șase hotărâri de Consiliu Local/ dispoziții ale Primarului privind desemnarea reprezentanților în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din Alexandria sau în anumite comisii de evaluare au fost atacate în contencios administrativ de Instituția Prefectului Teleorman și fac obiectul unor dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată.

Ultimul act administrativ al Consiliului Local Alexandria atacat de Instituția Prefectului este HCL nr. 294/05.11.2021 – privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local al municipiului Alexandria în comisia de evaluare a probei de interviu la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitare de stat din municipiul Alexandria.

În acest caz, este interesant de văzut modul în care se va rezolva speța, mai ales în contextul în care proba de interviu a fost susținută pentru majoritatea unităților de învățământ din Alexandria, fără reprezentant al Consiliului Local în componența comisiei de evaluare.

- Advertisement -

More articles

Latest article