teleormaneanul.ro

OFICIAL Admitere la liceu doar în baza rezultatelor de la evaluarea națională din clasa a VIII-a; este eliminată media din gimnaziu

Must read

Elevii care termină anul viitor clasa a VIII-a vor intra la liceu pe baza mediei de la Evaluarea Națională, nemaifiind luată în calcul și media din gimnaziu, așa cum se întâmpla până acum. Măsura a fost oficializată, marți, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului ME nr. 5.243/2022, care prevede că  mediile din gimnaziu nu vor mai fi luate în calcul pentru admiterea la liceu, măsura urmând să se aplice începând cu admiterea în învățământul liceal din anul școlar 2023-2024.

- Publicitate -

„Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională”, prevede sursa citată.

Până în anul școlar 2022-2023, media de admitere, pe baza căreia s-a făcut înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, s-a calculat ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care avea o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care avea o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

De asemenea, ordinul menționat prevede și că, până pe data de 8 mai 2023, trebuie afișată oferta de școlarizare/oferta de formare profesională, concretizată în profiluri, domenii și calificări profesionale, pentru învățământul liceal, filiera tehnologică.

- Advertisement -

More articles

Latest article