teleormaneanul.ro

Începe reabilitarea DN 52 Alexandria-Turnu Măgurele; Grindeanu anunță că și Drumul de mare viteză București-Alexandria “prinde contur”

Must read

Începe modernizarea DN52, care leagă municipiile Alexandria și Turnu Măgurele, obiectiv de investiții pentru care durata de execuție a lucrărilor este de 18 de luni. În acest sens, la Turnu Măgurele s-au deplasat, joi, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, și directorul general al CNAIR Cristian Pistol, care au discutat cu autoritățile și factorii implicați în realizarea obiectivului de investiții. La întâlnire au fost prezenți președintele Consiliului Județean Teleorman – Adrian Gâdea, primarul municipiului Turnu Măgurele – Dănuț Cuclea, dar și parlamentari și primari din județ.

- Publicitate -

Proiectul prevede reabilitarea a aproximativ 46 de km. de drum, reabilitarea a șase poduri și execuția a două poduri noi, amenajarea a 33 de podețe, realizarea a două parcări de 6.000 m2, realizarea benzii a 3-a pe două sectoare de drum, reamenajarea intersecțiilor cu drumurile existente, clasificate, dar și lucrări de siguranța circulației, semnalizare și marcaje rutiere.

Contractul în valoare de 150.324.726,34 de lei (cu TVA inclus) a fost semnat la data de 26 august 2019, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 18 de luni., potrivit datelor oficiale.

În domeniul rutier, potrivit ministrului Transporturilor, și “construirea Drumului de Mare Viteză București – Alexandria (aproximativ 70 de km) prinde contur”.

Pentru acest obiectiv de investiții, în prezent este elaborat Studiul de Fezabilitate, în baza unui contract semnat în primăvara acestui an, iar din 2023 urmează proiectarea și demararea construcției acestui important proiect de infrastructură rutieră, explică ministrul Sorin Grindeanu.

“Am dorit să marchez începutul acestui şantier, s-a dat ordin de începere. Durata e de 18 luni. Sunt convins că autorităţile locale aflate în sală vor oferi tot sprijinul necesar constructorilor astfel încât să se înscrie toată lumea în termenii contractului. Am avut o discuţie cu compania care a câştigat această licitaţie. Sunt 18 luni în care trebuie să fie finalizat. Doar că mai trebuie ceva să se întâmple în perioada următoare, trebuie să fie finalizat şi studiul de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Alexandria – Bucureşti şi acest lucru va fi finalizat în prima parte a anului viitor, urmând ca imediat cum este finalizat acest studiu de fezabilitate, să lansăm o licitaţie de proiectare + execuţie. Acest drum de mare viteză, absolut necesar judeţului Teleorman”, a spus Sorin Grindeanu, joi, la Turnu Măgurele.

- Advertisement -

More articles

Latest article